O nama

O GLAZBENOJ ŠKOLI BRKANOVIĆ

Danas svi svjedočimo trenutku u kojemu osuvremenjenje odgojnih i obrazovnih praksi predstavlja nepobitnu nužnost. Potrebni su, naime, edukacijski koncepti koji bi za zadatak imali odgoj i obrazovanje budućih intelektualaca i (glazbenih) profesionalaca, a čija bi stručna znanja i opća izobrazba odgovarali visokim zahtjevima suvremenoga društva. Upravo se na takve ideje oslanjaju temeljne metodičke koncepcije Glazbene škole Brkanović.

Glazbena škola Brkanović

Privatna glazbena škola Brkanović nastala je kao rezultat višedesetljetnoga profesionalnog glazbenog iskustva članova obitelji Brkanović, a koji su se kroz generacije dokazali svojom stručnošću, te tako ušli u glazbenu povijest. Škola je okupila stručan profesorski kadar koji, osim glazbenih stručnjaka iz obitelji Brkanović, čine i drugi vrsni pedagozi; taj će kadar povremeno oplemenjivati i gostujuća djelovanja najboljih domaćih i inozemnih glazbenih umjetnika-pedagoga.

Jedan od temeljnih ciljeva obrazovnoga programa Glazbene škole Brkanović jest osposobiti stručne mlade glazbenike, ali i odgojiti i usmjeriti buduću glazbenu publiku, gdje će se, osim usko specijaliziranih, razvijati i ona šira, sveobuhvatnija znanja. Nadalje, želja nam je da u okviru glazbene škole omogućimo, uz njezinu osnovnu djelatnost – odgoj mladih glazbenika, i nešto što predstavlja čestu pojavu u svijetu, a to je – permanentno životno obrazovanje. U tomu kontekstu ovaj projekt čini nekoliko odrednica:

  1. Edukaciju i praćenje glazbenih talenata od najnižega uzrasta do stručnoga osamostaljivanja.
  2. Stručnu poduku učenika na instrumentu i u teoriji glazbe, što će činiti nužnu bazu za stvaranje obrazovane i osviještene glazbene publike.
  3. U okviru permanentnoga životnog obrazovanjapoduku odraslih pojedinaca na visokoj stručnoj razini (uz službenu ovjeru znanja u vidu diploma i svjedodžbi).

Kao dodatne prednosti privatnih glazbenih škola naveli bismo mogućnost prilagodbe nastavi učenika u njihovim općeobrazovnim školama, kao i individualan pristup u nastavnim procesima te rad u manjim grupama.

Sjedište i školski prostori Glazbene škole Brkanović smješteni su na lokaciji u samome centru Zagreba, s adresom Trg kralja Tomislava 18, u prostoru koji je posebno atraktivan, opremljen instrumentima i u potpunosti prilagođen za suvremene oblike nastave.

PROGRAM ŠKOLE

Glazbena škola Brkanović izvodi nastavne programe glazbenog obrazovanja za djecu mlade i odrasle. Škola je s pravom javnosti i posjeduje odobrenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za sve programe koje se provode.